Auto servis

Tehnički pregled

AUTO DAVID - Tehnički pregled

U jednom od najmodernijih objekata te vrste u Kraljevu možete izvršiti tehnički pregled:

putničkih vozila
teretnih vozila nosivosti do 5 tona
priključnih vozila
motocikla

Tehnički pregled vozila je skup propisanih radnih operacija pri kojima se odgovarajućim merenjima i poređenjem izmerenih veličina sa propisanim vrednostima, kao i vizuelnim pregledima bez ili uz korišćenje odgovarajućih alata, bez bitnih rasklapanja, utvrđuje tehnička ispravnost uređaja i opreme, odnosno tehnička ispravnost vozila u celini.

Tehnička ispravnost vozila je veoma važan faktor bezbednosti saobraćaja. Samo tehnički ispravno vozilo može garantovati njegovu bezbednu primenu pa je iz tog razloga, tehnička ispravnost vozila osnovni uslov za registraciju vozila.

Zakonom o bezbednosti saobraćaja, određeno je da se redovan tehnički pregled vozila vrši jednom godišnje i može se obaviti 30 dana pre isteka registracije vozila.

Motorna vozila kojima se vrši javni prevoz putnika ili prevoz opasnih materija, kao i vozila kojima se vrši obučavanje kandidata za vozače, u obavezi su da tehnički pregled vozila vrše na svakih 6 meseci.

Zahvaljujući efikasnosti i profesionalizmu našeg osoblja, učinićemo da dobijete uslugu provere tehničke ispravnosti Vašeg vozila, na najvišem nivou.

Oprema koja je neophodna da se nalazi u putničkom automobilu:

Rezervni točak
Sigurnosni trougao
Oprema za pružanje prve pomoći
Rezervne sijalice i rezervni osigurači
Svetloodbojni prsluk mora odgovarati standardu SRPS EN 471:2007 („Službeni glasnik RS”, broj 39/07)
Uže ili poluga za vuču vozila
Prenosni aparat za gašenje početnih požara (samo za teretna vozila kao i vozila kojima se vrši javni prevoz putnika)

U periodu od 1. novembra do 1. aprila vozila moraju biti opremljena zimskom opremom:

Zimske gume na pogonskim točkovima
Lanci

Auto dijagnostika

AUTO DAVID - Auto dijagnostika

Auto dijagnostika je kompjutersko uočavanje kvara na automobilu. Ovo je najprecizniji način određivanja stanja automobila zahvaljujući tome što gotovo svako vozilo danas poseduje određeni vid elektronskog sistema koji za očitavanje kvarova zahteva kompjuterske provere.

Koja god vrsta kvara da se pojavi, elektronski sistem će informaciju o kvaru zapamtiti kao grešku koja će moći da bude identifikovana čim se uređaj za autodijagnostiku poveže sa vozilom.

Na svakom automobilu koji se nalazi na našem placu, odrađena je kompletna auto dijagnostika.

Mi proveravamo za Vas, zbog toga nemate razloga za brigu. Naši ljudi su tu da za vas provere svaki automobil da bi bili sigurni da ćete biti zadovoljni kupovinom.

Jer Vaše zadovoljstvo kupovinom auta je naš cilj!